Bacak germe ameliyatı genelde fazla kilo kaybı yaşayan insanlara yapılan bir işlemdir. Kilo kaybı sonrasında bacaklarda sarkma olması kişinin hayatını önemli ölçüde etkileyeceğinden bacak germe ameliyatı tercih edilebilir.
İçindekiler
İç Bacak Germe Ameliyatı Nedir?
İç bacak kısmı vücudun diğer bölgelerine göre daha sarkmaya meyillidir. Bu sarkma sonucu kişiler yürüdükçe aç bacak kısmında aşınma meydana gelebilir. Bu da tahrişe neden olur ve kişinin günlük hayatını bile etkileyebilir. Bu sebeple iç bacakta sarkma olması sonucu iç bacak germe ameliyatı yapılarak bu sorun çözüme ulaştırılır. İç bacak germe ameliyatında bacağın iç tarafındaki fazla deri ve yağ dokusu çıkartılarak o bölge daha sıkı hale getirilir.
Bacak Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Bacak germe ameliyatı öncesinde muayene esnasında hangi bölgelerin alınacağının belirlenmesi için hastanın bacak kısmına kalemle çizim yapılır. Bacaktaki sarkma durumuna göre bacak içine yatay ya da dikey olacak şekilde işlem yapılabilir. Bacak germe ameliyatı anestezi altında yapılır ve kullanılan anestezi türü; genel, lokal ya da sedasyon olabilir. Hastaya anestezi uygulandıktan bacakların iç ya da dış bölgesine kesi atılır. Bu kesilerden yağ dokuları çıkartılır ve fazla deri de alınarak dikiş atılır. Bu işlem esnasında cilt altındaki yağ dokusunun temizlenme işlemi de yapılabilir. Bacaklardaki yağ dokusu fazla ise bacak germe ameliyatı öncesi liposuction işlemi ile yağ kitlelerinin alımı sağlanabilir. Liposuction işleminden sonra bacak germe işlemi yapılabilir.
Bacak Germe Ameliyatı Riskleri Nelerdir?
Bacak germe ameliyatı riskleri her ameliyatta olduğu gibi vardır. Bacak germe ameliyatı riskleri ise şu şekilde sırlanabilir;
- Anestezi; yapılan ameliyat türünden bağımsız olarak anestezi ile ilgili problemler yaşanabilir.
- Enfeksiyon; yara enfeksiyonu ameliyat sonrasında gelişebilir ve kızarıklık, ateş, şişlik ve ağrı gibi belirtiler gösterir.
- Yara iyileşmemesi; bu durumun yaşanmasında en büyük etken sigara kullanımıdır. Bu sebeple ameliyattan sonra bir süre sigara kullanmamaya dikkat etmek gerekir.
- Estetik sonuçların tatmin edici olmaması; ameliyat sonrasındaki sonuç bazı durumlarda hastanın istediği gibi olmayabilir. Bu kişinin cilt yapısına ve özelliklerine bağlıdır.
Bacak Germe Ameliyatı Sonrası
Bacak germe ameliyatı sonrası yaraların bakımını yapmak önem taşır. Pansuman değişimine önem verilmeli ve korse kullanımı sağlanmalıdır. İyileşme döneminde ameliyattan iki hafta sonra kişi yürüyüşlere başlayabilir. Bu yürüyüşler sayesinde kan dolaşımı hızlanır. Ancak bacakları fazla zorlamamak ve yavaş hareket etmek gerekir. Ameliyat sonrası şişlikleri ve morlukların iyileşmesi için soğuk kompresler yapılabilir. Ameliyat sonrasında beslenme düzenine de dikkat etmek önem taşır. Yeterli miktarda su içmek önem taşır. Ayrıca ameliyat sonrasında zararlı alışkanlıklara da ara vermek gerekir. Sigara ve alkol kullanımı iyileşme sürecini yavaşlatacağından tüketimi bir süre durdurulmalıdır.
Bacak Germe Ameliyatı İyileşme Süreci
Bacak germe ameliyatında sonraki ilk 48 saatte şişlik fazla olabileceğinden hasta yürümekte zorlanabilir. Ancak 48 saat sonrasında şişlikler yavaşça inmeye başlayarak 1 hafta sonrasında iş ya da okul yaşamına dönüş sağlanabilir. 1-3 hafta arasında bantlama yapılır ve bu sayede dikişler desteklenmiş olur. Bacağın iç kısmındaki dikişlerin iyileşmesi zaman alabilir. Bacak korsesi kullanımıyla bu süre kısaltılmaya çalışılır. Korse kullanım süresi ise 1-3 ay arasında değişiklik gösterir.
Bacak Germe Ameliyatı Fiyatı
Bacak germe ameliyatı fiyatı bazı faktörlere göre değişiklik gösterir. Kişinin bacak germe ameliyatı öncesinde liposuction isteği varsa fiyatta farklıklar görülür. Bacak germe ameliyatı yapılacak kişinin alınan doku fazlalığına, yapısına ve anestezi türüne göre de fiyatta farklılıklar görülür. Ayrıca cerrahın deneyimi, izlediği prosedürlere bağlı olarak da farklıklar görülür.
Bacak Kalınlaştırma hakkında bilgi almak isterseniz eğer ki; İlgili linke tıklayabilirsiniz.