Bacağın diz altı kısmı yani alt bacak aslında en fazla görünen bacak bölümüdür. Etek veya şort giyildiği zaman bu bölge oldukça dikkat çekmektedir. Bu bölgenin kendine özgü bir anatomisi vardır ve insan beklediği kalınlık ve şekildeki bacak görüntüsünü aramaktadır.
Bacakların ince yapıda olması genetik faktörlere, kas kaybına veya vücut yapısına bağlı olabilir. Birçok kişi daha orantılı ve dolgun bacaklara sahip olmak için bacak kalınlaştırma yöntemlerine başvurmaktadır. Plastik cerrahi ve estetik uygulamalar sayesinde bacak şekillendirme işlemleri artık daha güvenli ve etkili hale gelmiştir.
Alt bacağın ince olduğu durumlarda bazen bacaklar ‘C’ şeklinde içe doğru eğrilik göstermektedir. Bazı durumlarda da üst bacak alt bacak ile kıyaslandığı zaman alt bacak orantısız olarak ince kalmaktadır. Bu durumda değişik özellikteki silikon bacak implantları uygulanarak veya yağ enjeksiyonu yöntemiyle bacak kalınlaştırma işlemi yapılır.
İçindekiler
Bacak Kalınlaştırma Neden Tercih Edilir?
Bacak kalınlaştırma işlemi çoğunlukla estetik kaygılarla, kimi zaman da tıbbi nedenlerden dolayı tercih edilmektedir. Genetik olarak orantısız bir bacak yapısına sahip olmak, daha feminen veya kaslı bir bacak görünümü istemek, spor ve egzersizle istenilen bacak görünümüne ulaşamamak estetik nedenler arasında sayılabilir. Bazen de geçirilen bir kaza veya hastalık nedeniyle ince kalan bacaklar kişinin görüntüden hoşnut olmamasına yol açabilir.
Bacak Kalınlaştırma Ameliyatı Kimler İçin Uygundur?
Bacak hacmini artırmak, daha orantılı bir vücut görünümüne sahip olmak veya genetik olarak ince bacak yapısını düzeltmek isteyen kişiler için uygundur. Bazı kişiler doğuştan ince, kas kütlesi az ve şekilsiz bacaklara sahip olabilir. Bu durumda implant (silikon protez) veya yağ enjeksiyonu ile bacaklar daha dolgun hale getirilebilir. Üst vücudu daha geniş olup bacakları ince kalan kişilerde, bacak estetiğini dengelemek için bacak kalınlaştırma ameliyatı yapılabilir.
Yoğun spor yapmasına rağmen bacak kaslarını yeterince büyütemeyen kişiler, kalıcı ve hızlı bir çözüm olarak bacak protezi veya yağ enjeksiyonunu tercih edebilir. Yaş ilerledikçe kas dokusunda azalma olabilir. Bu da bacakların daha ince ve zayıf görünmesine neden olabilir. Yağ transferi veya dolgu uygulamalarıyla bacaklara hacim kazandırılabilir. Bacaklarında hacim kaybı veya asimetrik bir görünüm oluşmuş kişiler, rekonstrüktif cerrahi (onarım cerrahisi) kapsamında bacak kalınlaştırma işlemi yaptırabilir.
Bacak Kalınlaştırma Yöntemleri
Bacak kalınlaştırma işlemi için birkaç farklı yöntem mevcuttur. Bunlar dolgu veya yağ enjeksiyonu, silikon implantlar gibi sayılabilir.
Yağ Enjeksiyonu ile Bacak Kalınlaştırma
Yağ enjeksiyonu ile yapılan bacak kalınlaştırma işleminde herhangi bir kesi yapmadan, karın veya basen bölgelerinden alınan yağlar ile şekillendirme yani ‘liposculpture’ yapıyoruz. Arzu edilen şekil ve kalınlıkta bacak oluşturmak mümkündür. Yağ enjeksiyonunun kendine özgü uygulama teknikleri mevcuttur ve bunlara riayet edilmelidir. Yağ enjeksiyonu sonrasında 1-2 haftalık bir hareket kısıtlaması yapıldıktan sonra kişi normal yaşantısına ve sportif faaliyetlerine devam edebilmektedir.
Uygulama genel anestezi altında veya sedasyon desteği ile yapılabilir. Ortalama işlem süresi yapılacak girişimle orantılı olarak yaklaşık 1-2 saat sürmektedir. Hastanın aynı gün evine dönmesi mümkündür. İlk 1-3 gün hareketle birlikte ağrı hissedilebilmektedir. Bu dönemi rahat bir şekilde geçirmeleri için hastalara ağrı kesici ilaçlar verilmektedir.
- Doğal bir görünüm sunar.
- Vücudun başka bölgelerinden alınan yağ kullanılır.
- Kalıcı olabilir, ancak zamanla bir miktar yağ kaybı yaşanabilir.
İmplant ile Bacak Kalınlaştırma Ameliyatı
Bacak implantı, özellikle baldır bölgesine uygulanan bir protez ameliyatıdır. Bu yöntem, doğuştan ince bacak yapısına sahip olan, sporla yeterli kas gelişimi sağlayamayan veya orantısız bacak görünümüne sahip olan kişiler için idealdir. Bu yöntemde, özel tasarlanmış silikon protezler bacağın belirli bölgelerine yerleştirilerek kalıcı bir dolgunluk sağlanır. İmplant uygulamasında diz arkasında kısa bir kesi yapılmaktadır. Bu kesiden girilerek implant yerleştirilmekte ve arzu edilen şekil ve boyut elde edilmektedir. Bir ay boyunca bacak kaslarının kullanımı ile ilgili dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Genellikle sorunsuz seyreden ameliyatlardır.
Lipödem Ankara hakkında bilgi almak isterseniz, İlgili linke tıklayabilirsiniz.
Yağ enjeksiyonu ve dolgu uygulamalarında iz kalmaz çünkü iğne ile yapılır. Silikon protez ameliyatında iz kalabilir, ancak kesi genellikle diz arkasında veya baldır kıvrımında yapıldığı için görünmez. Evet, ancak spor yapmak için belli bir süre beklemek gerekir. Yağ enjeksiyonunda, 2-3 hafta sonra hafif egzersizlere başlanabilir. Silikon protezde, 6-8 hafta spor yasağı vardır. Fiyatlar kullanılan yönteme, doktorun deneyimine ve kliniğin konumuna göre değişiklik gösterir. Bacak kalınlaştırma fiyatları hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Her cerrahi işlemde olduğu gibi, bacak kalınlaştırma ameliyatlarında da bazı riskler bulunabilir: Bu tür komplikasyonların önüne geçmek için deneyimli bir plastik cerrah tercih edilmelidir. Seçim, kişisel tercihlere ve bacak yapısına bağlıdır. Doğal bir dolgunluk ve düşük risk isteniyorsa, yağ enjeksiyonu önerilir. Daha belirgin ve kalıcı bir sonuç isteniyorsa, silikon protezler tercih edilmelidir. Ameliyat genel anestezi altında yapılır, bu yüzden işlem sırasında ağrı hissedilmez. Ameliyat sonrası hafif ağrılar olabilir, ancak doktorun reçete ettiği ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilir. Silikon protezler ömür boyu kalıcıdır, ancak yağ enjeksiyonu zamanla %30-50 oranında eriyebilir. Bacak kalınlaştırma ameliyatı sonrası iz kalır mı?
Bacak kalınlaştırma ameliyatı sonrası spor yapabilir miyim?
Bacak kalınlaştırma ameliyatı fiyatları ne kadar?
Bacak kalınlaştırma ameliyatı riskli midir?
Bacak kalınlaştırma için yağ enjeksiyonu mu yoksa silikon protez mi daha iyi?
Bacak kalınlaştırma ameliyatı ağrılı mı?
Bacak kalınlaştırma işlemi kalıcı mı?