Burun Dolgusu

Burun dolgusu, cerrahi bir işlem gerektirmeyen, ameliyatsız bir estetik yöntemdir. Hyaluronik asit bazlı dolgu maddeleri kullanılarak burun şekillendirme işlemi yapılır. Bu yöntem, burun estetiği yaptırmak istemeyen, ancak burnunun görünümünde küçük düzeltmeler yapmak isteyen kişiler için popüler bir alternatif sunar.

Burun Dolgusu Nedir?

Ankara burun dolgusu; burun şeklinden memnun olmayan ancak burun estetiği ameliyatı olmayı tercih etmeyen kişilerin son yıllarda sıklıkla tercih ettiği ameliyatsız yüz estetiği uygulamalar arasındadır.

Fonksiyonel özellikleri bir yana estetik açıdan da oldukça önemli olan burun; yüzün tam merkezinde çıkıntılı ve kemikli bir yapıya sahiptir. Bu nedenle kişinin yüz ifadesini doğrudan etkilemektedir.

Burun şeklinin estetik bir hale getirilmesi, kişinin arzu ettiği şekle ulaştırılması amacı ile estetik cerrahların uyguladığı Liquid Rhinoplasty; burnunda sadece minimal estetik problemleri olan kişilerde gerçekleştirilen bir işlemdir.

Burun dolgusu; ameliyatsız burun estetiği olarak da tanımlanmaktadır. Genellikle cilt dolgu malzemelerinin kullanılarak uygulandığı burun dolgusu, burundaki asimetrilerin giderilmesi, boşlukların doldurularak kontur açığa çıkarmak amacı ile uygulanmaktadır.

 

burun-dolgusunun-avantajlari-ve-dezavantajlari

 

Burun Dolgusu Hangi Durumlarda Tercih Edilir?

Burun için ameliyatsız dolgu işlemi, aşağıdaki durumlarda tercih edilebilir:

  • Burun kemerinin gizlenmesi: Burnun orta kısmındaki çıkıntıların dolgu ile kapatılması.

  • Asimetrik görünümlerin düzeltilmesi: Burnun daha dengeli bir görünüme kavuşması için küçük rötuşlar.

  • Burun ucu şekillendirme: Burun ucunun daha kalkık ya da düzgün bir form alması.

  • Burnun yüz ile uyumunun artırılması: Profil estetiği için burnun alın ve çene ile orantılı hale getirilmesi.

Kimler Burun Dolgusu İçin Uygun Değildir?

  • Hamile ve emziren kadınlar.

  • Ciddi cilt enfeksiyonları olan kişiler.

  • Dolgu maddelerine karşı alerjisi olan bireyler.

 

burun-dolgusu-zararli-midir

 

Burun Dolgusu Nasıl Yapılır?

Ankara ameliyatsız yüz estetiği işlemlerinin tamamında olduğu gibi dolgu işleminde de uygulama öncesi planlama süreci büyük önem taşımaktadır. Kişinin burun şeklinin yeniden düzenlenmesi amacı ile enjeksiyon noktaları planlanmaktadır.

Anestezik krem ile uyuşturulan bölgede cilt altına dolgu maddeleri enjekte edilmektedir. İşlem hazırlık ve sonraki bekleme süresi ile birlikte yaklaşık 1 saat kadar sürmekte ve hastanede yatmaya ihtiyaç bulunmamaktadır. Ankara Burun dolgusu oldukça sık uygulanmakla birlikte başarılı sonuçlar da elde edilmektedir.

Burun Dolgusu Zararlı mıdır?

Burun dolgusu zararlı mıdır, burun dolgusu yan etkileri nelerdir soruları ise söz konusu işleme başvurmak isteyen kişilerin sorguladığı konulardır. Burun dolgusu alanında tecrübeli hekimlerin uygulaması, doğru dolgu maddesi kullanılması, sterilizasyon kurallarına uyulması ve işlem öncesi planlamanın nitelikli bir şekilde yapılması dahilinde zararı ve herhangi bir yan etkisi olmayan bir uygulamadır.

Burun Dolgusu Kalıcı mıdır?

Burun dolgusunun ne kadar süre kalıcılığını koruyacağı dolgu maddesinin özelliğine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Hyalüronik asit ile burun dolgusu 6 ay-1 yıl arasında kalıcı olurken; yağ enjeksiyonu ile burun dolgusu birkaç sene kalıcı olabilmektedir.

Son zamanlarda sıklıkla başvurulan kök hücre destekli yağ enjeksiyonu ile burun dolgusu ise 5 yıla kadar etkisini sürdürmektedir.

Burun Dolgusunun Avantajları ve Dezavantajları

Burun dolgusunun başlıca avantajı ve dezavantajı aynıdır ve bu nokta; kalıcı olmamasıdır. Uygulanan burun dolgusu maddesi eridikçe burun orijinal şeklini almaktadır. İşlem sonrası burun şeklinden mutlu olmayan kişiler için avantaj olurken mutlu olan kişiler için dezavantaj olarak algılanmaktadır. Burun dolgusunun bir diğer avantajı ise; burnun fonksiyonel özelliklerine herhangi bir müdahalede bulunulmaması ve bu noktada risk faktörü oluşturmamasıdır. Dolguda ise herhangi bir risk bulunmamaktadır.

Ankara Burun Dolgusu Fiyatları

Burun dolgusu fiyatları Ankara; işlemi uygulayacak hekimin tecrübesine, kullanılacak dolgu maddesine göre değişkenlik göstermektedir. Burun dolgusu fiyatları Ankara hakkında detaylar için; 0 312 437 07 34 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Burun Dolgusu Doktor Önerisi

Ankara burun dolgusu doktor önerisi almak isteyen kişiler genellikle internet ortamında arama yapmakta ya da çevresindeki insanlara danışmaktadır. Burun dolgusu işleminde hekimin hastasının ne istediğini tam olarak anlaması gerekir. Böylece arzu edilen burun şekli elde edilebilmektedir

Burun Dolgusu Ne Kadar Kalıcıdır?

Burun dolgusunun kalıcılığını kullanılan madde belirlemekle birlikte 1 ila 2 sene kalıcı olabilmektedir.

Erkeklere de Burun Dolgusu Yapılabilir mi?

Elbette erkeklere de burun dolgusu yapılabilir. Burun şeklinden memnun olmayan, özellikle asimetri bulunan erkekler de burun dolgusuna başvurabilmektedir.

Burun Dolgusunda Hangi Madde Kullanılır?

Burun dolgusunda günümüzde en sık kullanılan madde hyalüronik asittir. Biyolojik olarak en uyumlu ve sağlıklı madde hyalüronik asittir ve herhangi bir yan etkisine rastlanmamıştır.

Burun dolgusu riskli midir?

Burun dolgusunun alerjik reaksiyon dışında çok büyük riskleri bulunmamaktadır.

Kimler burun dolgusu yaptıramaz?

Burun dolgusu maddesine alerjisi olan kişilere, hamile ve ciddi hastalıkları olanlara, büyük burnu olanlara yapılmamaktadır.

Burun dolgusu çok acıtır mı?

Burun dolgusu acıtan bir işlem değildir. Uyuşturucu bir krem sürülür ardından dolgu yapılır.

Burun dolgusu ile burun kalkar mı?

Burun ucu düşük olan kişilere yapılan dolgu ile burun ucu kaldırılmış gibi görünüm elde edilir.

Burun dolgusu bitince ne olur?

Burun dolgusu kendiliğinden eriyerek vücuttan atılır.

Sosyal Medyada Paylaş:

Bunlar da İlginizi Çekebilir

goz-kapagi-estetigi-ankara
Göz Kapağı Estetiği Ankara

Yaşlanma göz etrafında başlayınca üst göz kapakları derisi gevşer ve sarkar. Bazen gö…

Devamını Oku
ankara-dudak-estetigi
Ankara Dudak Estetiği

Dudaklarla ilgili şekil bozuklukları doğumsal veya edinsel olabilir. Dudak dış sınırl…

Devamını Oku