Ankara El Cerrahisi Nedir?
Uzman hekimler, tüm kazalardan sonra el yaralanmaları, parmaklar ve parmaklar için 24 saat çalışıyor. Ek olarak, damar ve sinir hasarı mikrocerrahi yöntemlerle onarılır.
İçindekiler
Uzuvların yeniden düzenlenmesi, iş kazaları, trafik kazaları, düşmeler, cam kesilmesi veya benzeri kazalar nedeniyle tamamen veya kısmen kopmuştur. Bunların yanı sıra el cerrahisi tedavisi;
- Daha önce oluşan vasküler, sinir, tendon (radyasyon) hasarının restorasyonu,
- Vücudun başka bir bölgesinden alınan dokularla mikrocerrahi teknikler kullanarak ellerdeki, kollardaki, bacaklardaki veya vücudun diğer kısımlarındaki cilt, kemik ve kasların kaybının giderilmesi,
- El kırıkları, el bileği, dirsek ve burkulma,
- Parmakların, el, önkol, dirsek ve kolun konjenital bozuklukları,
- Sinir yaralanmaları, sinir trafiği sıkışmaları,
- Tendon büzülmesinden dolayı fonksiyonel bozukluk,
- Yumruk nedeniyle oluşan yaralanmalar, Kollarda, ellerde ve omuzlarda doğumla ilgili felç,
- Ellerde romatizmanın neden olduğu deformasyonlar,
- Elde gelişen tümör kitlesi,
- Ellerde ve parmaklarda yanma sonrası uzun süreli yapışmaların giderilmesi için el cerrahisi uygulamaları gerçekleştirilir.
El ve Üst Ekstremite Ameliyatı
Manüel cerrahi, plastik cerrahinin ana bölümlerinden biridir. Genellikle birlikte değerlendirilen mikrocerrahi, el yaralanmalarında kan damarı ve sinirlerin tamirini içerir ve el ameliyatının en önemli unsurlarından biridir.
Ankara El cerrahisi, doğuştan anomalileri ve tıbbi olarak üst ekstremite veya üst ekstremite olarak adlandırılan anatomik yapının tamamının sağlık sorununu içerir; tırnaktan omuza parmak ucuna kadar.
El cerrahisi, doğumsal deformitelerin sıklıkla tedavi edildiği bir bilimdir. Üst ekstremitenin konjenital anomalileri, t. E. Konjenital anomaliler sıklıkla farklı sıklıktaki bir popülasyonda gözlenir. Anomalilerin çok büyük olması nedeniyle belirli sınıflandırmalar önerilmiştir.
Koldaki operasyonlar, hastanın uyumluluğuna ve hastanın 16 yaşında olması durumunda incelenecek alana bağlı olarak, hastanın anestezi veya aksiller veya aksiller sinir blokları ile yapılabilir.
Koldaki operasyonlardan sonra alçı lastikler operasyonun niteliğine bağlı olarak farklı periyotlarla üst üste getirilir ve lastik düzenli aralıklarla çıkarılır, pansuman güncellenir ve lastik tekrar yerleştirilir.
Koldaki ameliyatlardan sonra, en az ameliyat kadar önemlidir, ellerin fizyoterapisidir. Ellerin fizyoterapisi bu alanda tecrübesi olan hekimler tarafından yapılmalıdır. El fizyoterapisinin değerini, ellerin kemiklerini bağlayan eklemlerin donmadığı ve kesilen yapıların işlevlerinin restore edildiği anlamında inkar etmesi imkansızdır.
El Yaralanmaları
Ankara El yaralanmalarının tedavisi yaralanma tipine, hasarlı dokuya ve zamana bağlıdır. Tendon, sinir ve damar insizyonlarının tedavisi daha fazla özelliğe sahiptir. Her kol yaralanması farklıdır ve sunumları değişkendir. Terapötik fonksiyonların önceliği maksimize edilmelidir; Tendonun (kasların hareketini kemiklere ileten beyaz ışınlar) kemik, cilt ve sinir dokusunun sağlıklı olması için işlev gördüğü unutulmamalıdır. Tendon insizyonlarında hareket kaybolur. Sinir kesimleri aynı şekilde görünmez. Deri ve kemiğe verilen hasar ayrıca tendonların hareketini de etkiler. İyi değerlendirilmeleri gerekir.
Dirsek, damar, tendon, sinir veya kemiğin altında meydana gelen yaralanmalar ayrı ayrı veya birlikte zarar görebilir. Bu hastaların muayenesinde sırasıyla kanama, duyusal sinir fonksiyonu ve motor fonksiyon (motor sinir ve tendon) değerlendirilir. Bu değerlendirmenin sonunda, hasarlı dokuların tedavisi planlanmaktadır.
İlk olarak, turnike daha kansız bir ortamda çalışmak için ele uygulanır. Böylece, eldeki anatomik yapıların tespit edilmesi daha kolaydır. Yaralı doku kesilir ve uygun sütürler ve yöntemlerle dikilir. Tendonlar yenilenerek uç ucuna yerleştirilir ve dikilir. Hatalı onarımların tendonun hareketini özel tüneller vasıtasıyla bozabileceğini lütfen unutmayın. Turnike açın ve kanama bölgelerini kontrol edin. Yırtılma yaralanmalarında veya ezilme durumunda, tendon kusurları hastanın başka bir yerinde bulunan tendonları söküp kullanarak giderilebilir. Gecikmiş hastalarda, önce silikon tüplerle bir tendon tüneli oluşturulabilir ve ardından bir tendon nakli gerçekleştirilebilir.
Karpal Tünel Sendromu
Karpal tünel sendromu, elin ana sinirlerinden biri olan el bileği, tendonlar ve median sinirin içinden geçen bir tüneldir. Tüneldeki basınç, yaralanmalar, hamilelik sırasında sıvı toplanması, aşırı kullanım veya tekrarlayan hareketler nedeniyle çeşitli nedenlerle arttırılabilir. Basınçtaki bu artış genellikle uyuşukluk, ağrı, el fonksiyonlarının kısıtlanması ve elektrifikasyon hissine neden olur.
Hastaların sonuçları kötüse, konservatif tedavi, yani el splintleme ve antienflamatuar ilaçlar gibi diğer cerrahi olmayan tedavi seçenekleri tercih edilir. Kol kaslarının zayıflaması ve avuç içlerinin incelmesi gibi ciddi semptomlar varsa cerrahi tedavi hastaya yarar sağlayabilir.
Bu işlem, el bileğinde ve avuç içinde iki delik açılarak veya avuç içinden ortasından bileğe bir kesim yapılarak ve tüm bilek kanalına bakılarak endoskopik olarak yapılabilir. Daha sonra, doku üzerindeki basıncı azaltmak için, ortanca sinir üzerindeki basınç kesilir ve operasyon sona erer.
Ankara Yanık Tedavisi hakkında bilgi almak isterseniz eğer ki; İlgili linke tıklayabilirsiniz.
İlgili link: https://www.huseyinborman.com/yaniklar
El ameliyatı sonrası rehabilitasyon süreci başlar. Rehabilitasyon 12 hafta kadar sürebilir. Bu sürecin sonunda el normal hareket ettirilebilir hale gelir. El ameliyatı sırasında sinir, damar ya da tendon kesisi yapılabilir. Bu durumlar ameliyat süresini uzatmakla birlikte ortalama bir el ameliyatı 1-3 saat arasında değişir. Karpal tünel sendromu karpal tünelde bulunan ve median sinir adı verilen baskı uygulanması durumudur. Bu baskı sonucunda el ve kollarda uyuşma, karıncalanma hissi oluşur. Karpal tünel sendromu tedavi edilmezse ilerler. İlerlediği durumlarda parmaklarda su kaybı ve güç kaybı gibi kalıcı işlev bozuklukları görülür. Karpal tüneli sendromu tedavisinde ilaç ve gece el bilek atelleri kullanılır. Yeterli gelmeyen durumlarda lokal anestezi altında operasyon gerçekleştirilir. Tetik parmak belirtileri; parmakları açıp kapatırken takılma hissi yaşama, parmaklarda ağrı, parmaklarda ele gelen şişlik şeklinde sıralanabilir.El ameliyatı ne kadar sürede iyileşir?
El ameliyatı ne kadar sürer?
Karpal tünel sendromu nedir?
Karpal tünel sendromu ilerlerse ne olur?
Karpal tünel sendromu nasıl geçer?
Tetik parmak belirtileri nelerdir?