Vücudun her bölgesinin yağ oranı farklıdır. Bazı kişilerin göbek ve basen kısmında fazla yağlanma olduğu için rahatsızlık duyulabilir. Yağ enjeksiyonu sayesinde istenmeyen bölgelerden yağ alınarak hacim kazandırılmak istenilen bölgeye enjekte sağlanabilir.
İçindekiler
Yağ Enjeksiyonu Nedir?
Yağ enjeksiyonu işlemi ile vücudun yağ istenmeyen bir bölgesinden alınan yağ dokusu başka bölgeye enjekte edilebilir. Bu yöntem ile istenilen bölge istenilen şekle ve görüntüye ulaştırılabilir. Özellikle karında biriken yağların kalçaya enjekte edilmesi yaygın bir işlemdir.
Yağ Enjeksiyonu Kalıcı mı?
Yağ enjeksiyonu kalıcılığı kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir. Yaşlanma, kilo değişimi, hormonal değişiklikler gibi etkenler sonucu yağ enjeksiyonun kalıcılık süresi azalır. Yağ enjeksiyonu yapıldıktan sonra hepsi tamamen kalıcı olmaz. Bir miktarı vücutta kalırken bir miktarı eriyebilir. Ayrıca kişinin yaşam faktörleri de kalıcılık için önem taşır. Yağın enjekte edildiği bölgede kalıcılık konusunda önemlidir. Hareketsiz olan bölgelerde kalıcılık daha fazladır.
Yağ Enjeksiyonu Hangi Bölgelere Yapılır?
Yağ enjeksiyonu hemen hemen her bölgeye yapılabilmektedir. Genelde uygulanan bölgeler şu şekilde sıralanabilir;
- Yüz; dudak üst kenarında, yanaklarda, göz altı gibi bölgelerde çökme oluşabilir. Bu bölgelere daha dolgun görünüm vermek için yağ enjeksiyonu yapılarak çizgilerin de giderilmesi sağlanır. Böylece daha gergin bir cilt oluşmuş olur.
- Dudaklar; yaş geçtikçe dudaklar hacmini kaybeder ya da bazı kişilerin doğuştan dudakları incedir. Dudakları daha dolgun hale getirmek için yağ enjeksiyonu yapılabilir.
- Göğüs; meme büyütme ya da bir memenin diğerinden küçük olduğu durumlarda eşitleme sağlamak için bu bölgeye de yağ enjeksiyonu yapılabilir.
- Kalça; en çok tercih edilen bölge kalça bölgesidir. Kalçanın daha şekilli görünmesi için bu işlem tercih edilebilir.
- Eller; yaş ilerledikçe ellerdeki deri incelir ve kırışık bir görüntü oluşur. Bu görüntünün giderilmesi için bu işlem yapılabilir.
Yağ Enjeksiyonu ile Kalça Büyütme Nasıl Yapılır?
Yağ enjeksiyonu ile kalça büyütme işlemi için öncelikle liposuction işlemi yapılır. Kalça bölgesine yağ eklemesi yapmak için öncelikle başka bir bölgeden yağ almak gerekir. Yağ alınan bölgeler ise genelde; karın, bel ya da uyluk şeklinde değişiklik gösterebilir. Alınan yağ dokusu özel işlemden geçirilir ve enjeksiyon için hazırlanır. Yağ dokusu hazırlandıktan sonra kanül ya da enjektör ile kalça bölgesine yağın enjekte işlemi sağlanır. Doktor tarafından belirlenen bölgelere dikkatli bir şekilde yağ enjeksiyonu sağladıktan sonra dağılım ve hacmi kontrol edilir.
Yağ Enjeksiyonu Zararlı mı?
Yağ enjeksiyonunda her işlemde olduğu gibi bazı riskler bulunur. Enfeksiyon ve şişlik, morluk oluşması yaşanabilir. Enfeksiyon oluşması steril ortamda gerçekleştirilen işlemler için düşük bir ihtimaldir. Şişlik ve morluk oluşması ise normal bir durumdur. Ayrıca bu zararların dışında başka durumlar da meydana gelebilir. Asimetri oluşması, yağın vücudun bir kısmı tarafından emilmesi ve hacim kaybı gibi sorunlar da yaşanabilir.
Yağ Enjeksiyonu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yağ enjeksiyonu sonrası istirahat etmek önem taşır. İyileşme süreci 1-3 hafta arasında değişiklik gösterir. Doktorun verdiği ilaçların düzenli kullanımına dikkat etmek gerekir. Yara bakımına özen göstermek, yara bölgesini kuru ve temiz tutmak önemlidir. Ödem ve şişliklerin daha hızlı iyileşmesi için soğuk uygulamalar yapılabilir. Bu dönemde ağır idmanlardan uzak durmak gerekir. Kişi normal yaşantısına dönse de yağ enjeksiyonu yapılan bölgeye yüklenmemek gerekir. Beslenme düzeni ise başka bir önemli konudur.
Yağ enjeksiyonu iyileşme sürecinde olabildiğince zararlı alışkanlıklardan uzak durmak gerekir. Doktorunuz bu konuda gereken süreyi belirtir. Son olarak ise düzenli şekilde yağ enjeksiyonu yapılan bölgeyi kontrol etmek gerekir. Herhangi bir asimetri oluşmaması için ve yağ kaybının ne kadar olacağını anlamak için düzenli doktora gidilmelidir.
Kol Germe Ankara hakkında bilgi almak için tıklayınız.