Yüz Germe Ankara

Yıllar geçtikçe yanaklar sarkar, alt göz kapakları uzar, burun kenarından başlayan oluklar derinleşir, çene hattı belirginliği kaybolur ve ağız kenarları aşağıya doğru dönerek kıvrımlar oluşur.

Yüz germe ameliyatı ve askı yöntemleri sayesinde yaşlanan yüzdeki değişiklikleri düzeltebilmek mümkündür. Daha genç ve daha canlı bir yüz dramatik bir şekilde hastanın dış algısını olumlu yönde değiştirir. Buradaki amaç, doğal ve estetik bir görünüm kazandırmaktır. Hedef, kesinlikle yapay görünümlü olmayan ve dozunda yapılan bir germe sonucunda gerçek siması değişmemiş bir yüz elde etmektir. Yaşlanınca kare şekline dönen yüz, tabanı yukarıya bakan bir üçgen şekline dönüştürülmektedir.

Üst, orta ve alt yüz bölümlerinde incelenen yüz yaşlanması birçok yöntemin harmanlandığı ve kendi bulduğumuz yöntemlerle birleştirdiğimiz modifiye bir uygulamayla gerçekleştirilmektedir. Buradaki temel hedefimiz her bölge dokusunun aslında olması gereken yere kaydırılmasıdır. Sadece germe işlemine dayandırılmayıp çevre bölgelerin uyumu gözetilmekte ve bir yüz uyumu sağlanmaktadır. Ameliyat izleri kulak arkası ve kulak ön-iç bölgelerine gizlenerek saklanmaktadır.

Yüzdeki dokuların kalınlığı burada oldukça önemli rol oynamaktadır. Kalın etli yanaklarda doku volumü iyi olduğu için daha farklı bazı işlemler yapılması gerekmektedir. Böylelikle daha uzun süren sonuçlar elde edebilmekteyiz. Fazla yağ dokusu olan kişilerde liposuction işlemi de uygulanarak dokulara şekil verilmektedir. İnce dokusu olan kişilerde ise bazı durumlarda doku volumünü artırıcı teknikler uygulanması gerekmektedir. En çok korkulan komplikasyon olan yüz sinir hasarına bağlı yüz felci, modern anatomi çalışmaları ve ameliyat yöntemleriyle hemen hemen yok denecek kadar az sıklıkta görülmektedir. Tecrübeli ellerde hiç görülmemektedir bile diyebiliriz.

Ameliyat süresi yapılacak uygulamaya göre 1 ile 4 saat arasında değişmektedir. Lokal veya genel anestezi altında yapılabilir. Ameliyattan sonra hasta arzu ediyorsa evine gidebilmektedir.

Yüz Germe Ameliyatı

Yüz bölgesi insan vücudunda hava ile temasın en sık olduğu bölge olmasının yanı sıra aynı zamanda sürekli güneş ışınlarına marız kalan bölgedir. Bu nedenle yüz bölgesindeki cilt elastik yapısını zamanla kaybetmekte ve birtakım deformasyonlar gelişmektedir. Gerek kozmetik cilt bakım ürünlerinin gerekse ameliyatsız yüz estetiği uygulamalarının fayda sağlayacak şekilde oluşan cilt kusurlarında yüz germe ameliyatı tercih edilmektedir. Yüz germe ameliyatı; çene çizgisinde ve boyun bölgesinde oluşan kırışıklık ve sarkmalarda oldukça etkili bir yöntemdir.

Yüz bölgesini estetik anlamda bir bütün olarak kabul etmek gerekmektedir. Yüz bölgesinde tek bir noktada gerçekleştirilen uygulamalar diğer kısımlarda şekil bozukluklarına yol açabilmektedir. Bu nedenle genellikle kadınlar  tercih ettiği yüz germe ameliyatının planlaması nitelikli bir şekilde yapılmalıdır.

Yüz Germe Ameliyatı Ne Zaman Gereklidir?

Yüz germe ameliyatı genetik faktörlerle, yaşlılıkla ya da fazla kilo alıp verme ile sarkmalar meydana gelmiş yüzlerde uygulanabilmektedir. Bununla birlikte kimi cilt tipleri çok çabuk deformasyona uğramakta ve herhangi bir ameliyatsız yöntem ile tedavi edilememektedir. Bu kişilerde de yüz germe ameliyatı uygulanabilmektedir. 

yuz-germe-ameliyatinin-riskleri-nelerdir

yuz-germe-ameliyati-ne-zaman-gereklidir

Yüz Germe Ameliyatı Öncesi

İleri yaş, sağlıksız beslenme ya da çevresel faktörler nedeni ile özellikle kadınlarda cilt yapısı bozulmaya uğrayabilmektedir. Özellikle alt yüz bölgesi, çene ve gıdık bölgeleri sarkma ve hacim kaybına uğramaktadır. İleri derecede sarkmalar ise yüz germe ameliyatları ile tedavi edilebilmektedir. 

Yüz germe ameliyatı öncesinde doktor seçiminin özenli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Bununla birlikte ameliyat öncesi planlama aşamasında hastanın bu uygulamadan beklentilerini doktoruna bildirmesi gerekmektedir. Yüz germe ameliyatının etkisi ve iyileşme süreci kişiden kişiyeve cilt yapısına göre farklılık göstermektedir. Genellikle 1 ay sonra yüz germe ameliyatının olumlu sonuçları görülmeye başlanmaktadır. 

Yüz germe ameliyatı yaklaşık 2 ila 3 saat sürmektedir ve genel anestezi altında uygulanmaktadır. Yüz germe ameliyatının bi kırışıklık tedavisi olmadığı unutulmamalı sarkma problemlerinde etkili olduğu hatırlanmalıdır. Minimal düzeydeki kırışıklıklar için dolgu ve botox gibi yöntemler uygulanabilmektedir.

Yüz Germe Ameliyatı Sonrası

Yüz germe ameliyatı tecrübeli cerrahlar tarafından uygulandığında ameliyat izleri en az şekilde kalacak şekilde gerçekleştirilmektedir. Aynı zamanda ameliyat izleri saçlı deride kalacağı için uygulama izleri fark edilmeyecektir. 

Yüz germe ameliyatı sonrasında buz uygulaması iyileşme sürecinde yardmcı olmaktadır. Ameliyat sonrası iyileşme sürecinde yüz bölgesi herhangi bir sert temastan çok iyi bir şekilde korunmalıdır. 

Yüz Germe Ameliyatının Riskleri Nelerdir?

Yüz germe ameliyatının başlıca riskleri; kanama, enfeksiyon, saç kaybı, sinirlerde hasar oluşması, ameliyat izinin kozmetik olarak kötü bir şekilde kalmasıdır. Bu risklerin gerek doktor seçiminde gerekse ameliyat sonrası bakımda geçilebilmektedir. 

Ameliyatsız Yüz Germe

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile tıp ve estetik alanında birçok gelişme yaşanmakta ve bu gelişmeler tanı ve tedavi yöntemlerinde hayata geçirilmektedir. Ameliyatsız yüz germe uygulamaları da son yıllarda sıklıkla tercih edilen uygulamalar arasında olup kalıcı etkisi kısa sürmesi nedenniyle tekrarlanabilmektedir. 

 

 

 

Boyun Germe Ankara hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Yüz germe ameliyatı tekrarlanabilir mi?

Yüz germe ameliyatları zamanı durdurmuyor. Ameliyat sonrasında hasta yine yaşlanmaya devam ediyor. Bununla birlikte eğer erken yaşlarda yüz germe ameliyatı yapıldıysa 10-15 yıl sonra tekrar bir yüz germe ameliyatı yapılabilir. Buna alternatif olarak yardımcı yüz gençleştirme yöntemleri uygulanarak bu süreç geçiştirilebilmekte veya geciktirilebilmektedir. Önceki yüz germe miktarının konservatif yapıldığı durumlarda daha etkili germeler daha sonra yapılabilmektedir.

Yüz germe ameliyatında hangi komplikasyonlar yaşanabilmektedir?

Yüz germe ameliyatlarında tüm ameliyatlarda olduğu gibi bazı riskler mevcuttur. Bunlar arasında erken dönemde yara iyileşmesi sorunları, enfeksiyon, kanama, deri dolaşımında sorunlar ilk akla gelenlerdir. Nadiren yüz sinir hasarı, tükrük bezi akıntıları, istenilen oranda sonuçların alınamaması veya hastanın kendisini örmek istediği ve algıladığı görünüm arasında fark olması gibi komplikasyonlar sayılabilir.

Yüz germe ameliyatı sonrasında ne zaman işe dönülür?

Yüz germe ameliyatından sonra işe dönülme zamanı işin özelliğine bağlıdır. Bu ameliyatlardan sonra 1 hafta süreyle yüz ve boyun korsesi kullanılmasını istiyoruz. Bu korse ile hasta kendi işyerinde büro çalışanı ayarında birkaç gün sonra çalışabilir. Şişliklerin kabaca inmesi bu bir hafta içinde meydana gelir. Bu süreden sonra korse çıkarılmaktadır. Hasta normal sosyal yaşamına veya işine ortalama bu süre civarında dönebilemektedir. Kişinin iyileşme hızı ve ödemin inmesi her kişide farklı olmaktadır.

Yüz germe ameliyatı öncesinde hangi durumlar doktora bildirilmelidir?

Yüz germe ameliyatı öncesinde vücutta herhangi bir enfeksiyon bulgusu varsa bu doktora söylenmelidir. Aksi taktirde ameliyat sonrasında yara enfeksiyonları kan yoluyla bu bölgeye gelebilir. Kullanılan ilaçlar söylenmeli çünkü aspirin gibi kanamayı artırıcı, steroid ve antineoplastik ilaçlar gibi yara iyileşmesini geciktirici, ameliyatta sorun olabilecek durumlara yol açabilirler. Aşırı sigara ve alkol kullanımı aynı şekilde doktorunuza söylenmelidir.

Yüz germe ameliyatı öncesinde hangi önlemler alınmalıdır?

Yüz germe ameliyatı öncesinde kan sulandırıcı ilaçlar veya bitkisel içecekler sonlandırılmalıdır. Bunlar ameliyat öncesi ve sonrasında kanamayı artırarak komplikasyonlara neden olabilmektedirler. Sigara ve benzeri ürünler de deri dolaşımını olumsuz olarak etkiledikleri için bu ameliyat öncesinde kesilmesi veya en azından azaltılması önerilir. Genel vücut sağlığının korunması enfeksiyondan kaçınılması da ayrıca önemlidir.

Yüz germe ameliyatı ile birlikte başka ameliyatlar da yapılabilir mi?

Kombine ameliyatlar dediğimiz kaş kaldırma, estetik göz kapağı cerrahisi, yağ enjeksiyonları bu hastalarda birlikte yapılabilir. Beraberinde bu ameliyatların yapılması hastanın yüzündeki olumlu değişime, gençleşmeye katkıda bulunur. Her alanda elde edilen bu gençleştirme çalışmaları tüm yüzün bir ahenk içerisinde uyumlu bir gençleşmeyi ortaya çıkarmaktadır. Yüz, boyun, göz kapakları kaşlar ve alın için minimal invazif girişimler de eklenebilir.

Yüz germe ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmelidir?

Yüz germe ameliyatı sonrası erken dönemde kanama ve enfeksiyon gibi olayları önlemek için hijyenik koşullara dikkat etmeliyiz. İstirahat ve kan sulandırıcı maddelerden, ilaçlardan uzak durulması, ani tansiyon yükselmemesi için dikkat edilmelidir. Sonraki dönemlerde yara izleri için uygun kremler, cilt esnekliğini artırıcı mezoterapiler kullanılabilir. İlk bir ay ani boyun hareketlerinden kaçınmalı ve uygun postür korunmalıdır.

Yüz germe ameliyatında iz kalır mı?

Aslında klasik anlamda kesilen her yerde bir miktar iz kalabileceğini söyleriz. Bazılarında belirsiz bazılarında ise daha belirgin bir iz kalabilir. Bu hastanın yara iyileşmesi ve genetik yapısıyla da ilgilidir. Bizim buradaki bacerimiz izlerin kalitesini bir kenara bıraksak bile gizli yerlerden, kıvrımlardan, kulak dibinden, içinden geçen kesiler yapıyoruz ve bakıldığı zaman bu izler görülmezler.

Yüz germe ameliyatında anestezi uygulanır mı?

Yüz germe ameliyatları lokal anestezi, destekli lokal anestezi ve genel anestezi altında yapılabilir. Hastanın genel sağlık durumu, kişilik yapısı, ağrı eşiği gibi bazı faktörlere göre bu anestezi yöntemlerinden birisi uygulanabilir. En konforlu olan genel anestezidir. Bu anesteziyle hasta ameliyat öncesi sakinleştirilip uyutulur ve uyandığında ameliyat bitmiş olur. Günümüz anestezi yöntemleri oldukça güvenilirdir ve kaliteli bir uyanma sağlamaktadır.

Yüz germe ameliyatına ne zaman başvurulur?

Yüz bölgesi vücudun diğer bölgelerine oranla çok daha hızlı deforme olarak, yaşlanma belirtilerini çok daha çarpıcı bir şekilde açığa çıkarmaktadır. Günümüz teknik imkanlar ve çalışmalar doğrultusunda yüz ve boyun gençleştirme işlemleri uygulanarak insanların istedikleri görüntüye ulaşmaları sağlanmaktadır. Yüz ve boyun cilt yapısı birçok faktör ile yıpranabilmektedir. Özellikle dış unsurlara günün her saati maruz kalan yüz bölgesi; insanın estetik görünümü ve dolayısı ile de psikolojik durumunu önemli derecede etkilemektedir. Yüz ve boyun cilt yapısı oldukça hassas bir yapıdadır ve deformasyonlar sonucunda elastik özelliğini kaybederek çizgiler ve sarkmalar yaşanabilmektedir.

Sosyal Medyada Paylaş:

Bunlar da İlginizi Çekebilir

cene-dolgusu-nedir
Çene Dolgusu Nedir?

Ankara çene dolgusu; çene şeklinin yeniden yapılandırılması işlemi olarak açıklanan s…

Devamını Oku
ankara-dudak-estetigi
Ankara Dudak Estetiği

Dudaklarla ilgili şekil bozuklukları doğumsal veya edinsel olabilir. Dudak dış sınırl…

Devamını Oku