Yüz Mezoterapisi

Mezoterapi ilk kez 1952'de Fransa'da vasküler ve lenfatik bozuklukları tedavi etmek için geliştirilmiştir. Bununla birlikte, enjekte edilen farklı maddelere bağlı olarak mezoterapinin kronik ağrı, saç dökülmesi (alopesi), kemik ve eklem hastalıkları, sedef hastalığı ve cilt gençleştirme tedavisinde de faydalı olabileceği keşfedilmiştir. Daha yakın zamanlarda, bazı maddelerin enjeksiyonu ile vücut yağının azaltılabileceği keşfi ile mezoterapi, kilo verme, selülit azaltma, vücut şekillendirme, kırışıklık giderme ve yüz gençleştirme işlemlerine yardımcı olmak için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Yaşlandıkça derimizde dolaşım azalır, böylece oksijen ve besleyici maddeler cildimizden toksin atma yeteneğini de azaltır. Tüm bunlar cildin erken yaşlanmasına yol açar ve cilde yorgun bir görünüm kazandırabilir. Yüz mezoterapisi ile ciltteki endişelerden cerrahi olmayan yöntemle kurtulmak mümkündür.

Yüz Mezoterapisi Nedir?

Yüz mezoterapisi, bir süredir dermatolojide kullanılan bir cilt yenilenme prosedürüdür. Ciltte bulunan doğal içerikleri uygulamak için mikro enjeksiyonların kullanıldığı cerrahi dışı bir cilt bakımı olarak da açıklanabilir. Yüz mezoterapisinin birçok faydası arasında en dikkat çekeni doğal sarkma ve cildin yaşlanmasına karşı mücadeleye yardımcı olmasıdır. Aynı zamanda kırışıklıkların görünümünü iyileştirir ve cildi gençleştirirerek renk eşitsizliklerini düzeltir. Cilt mezoterapisinde hyalüronik asit, vitaminler ve mineraller gibi aktif maddeler hastanın derisine doğrudan enjekte edilir.

Yüz Mezoterapisi İşlemi Nasıl Uygulanır?

Yüz mezoterapisi, kirlilik, yaşam tarzı faktörleri ve stres gibi dış faktörler tarafından tetiklenen görünür yaşlanma ile ilişkili belirtileri tersine çevirmek için bilinen en başarılı cilt yenileme ve sıkılaştırma uygulamaları arasında haklı bir üne sahiptir. Yüz için mezoterapi tedavisi, cilt hücrelerini besleyen, cildin parlaklığını ve dolgunluğunu geri kazanmak için cilde hyaluronik Asit, Vitamin, Enzim ve Amino Asit bakımından zengin bir çözeltinin invazif olmayan enjeksiyonunu içerir.

Yüz Mezoterapisi Yüzde özellikle hangi bölgelere yapılır?

Mezoterapide kullanılan içerikler, küçük mikro enjeksiyonlarla cilde uygulanmakta ve istenen sorunun çözümü sağlanmaktadır. Mezoterapide kullanılan iğneler çok kısa ve incedir, bu nedenle ilaçlar doğru derinlikte verilebilir. Değişik endikasyonlar için farklı mezoterapi maddeleri kullanılır. Buna ek olarak, mezoterapi tedavilerinin uzun vadeli sonuçları, mezoterapi çözeltisinde hangi aktif maddelerin mevcut olduğuna bağlıdır. Güvenliği ve etkinliği nedeniyle, yüz mezoterapisi tedavisi tüm cilt tipleri için uygundur ve en sık uygulama yapılan alanlar şunlardır;

  • Göz kenarları
  • Yanak bölgesi
  • Çene
  • Boyun
  • Dekolte bölgesi

yuz-mezoterapisinin-avantajlari

yuz-mezoterapisi-nedir

Yüz Mezoterapisinin Avantajları Nelerdir?

Mezoterapi donuk, yorgun görünen cildi ve yüzeysel kırışıklıkları anında iyileştirebildiği gibi kan dolaşımını da iyileştirebilir ve vücudun toksinleri atmasına yardımcı olabilir. Aynı zamanda bu süreçte kolajen ve elastin üretimini uyarabilir. Ayrıca hiperpigmentasyonu gidermek, sivilceleri tedavi etmek, cildinizin parlaklığını geri kazandırmak, kalitesini ve dokusunu iyileştirmek ve çok daha fazlası için kullanılabilir. Mezoterapinin avantajları, cerrahi olmayan yaklaşımı, minimal ağrı, daha az komplikasyon ve daha az iyileşme süresidir.

Yüz Mezoterapisi Kaç Seans Sürer?

Yüz mezoterapisisinde etkili sonuçlar elde etmek için hastaların genellikle minimum beş ile sekiz seans tedaviye devam etmeleri önerilir. Ancak yüz mezoterapisi söz konusu olduğunda 2 haftalık aralıklarla uygulanan 3 ile 15 tedavi seansı yeterli olacaktır. Elbette seans sayısı hastadan hastaya göre farklılık göstermektedir.

Yüz Mezoterapisi Tedavisi Riskli Midir?

Diğer herhangi bir kozmetik prosedürde olduğu gibi, yüz mezoterapisinde çok nadir görülen yan etkiler arasında morarma, enjekte edilen vitamin kokteyline reaksiyon, iltihaplanma ve şişme sayılabilir. Çoğu durumda, hastalar tedaviden hemen sonra işlerine dönebilirler. Ciltteki kızarıklıklar ise 48 saat içinde tamamen normale döner.

Yüze yapılan mezoterapi ne işe yarar?

Mezoterapi, cilt yenileyici, kırışık önleyici ve sarkmaların önüne geçen bir işlemdir.

Yüz mezoterapisi ne kadar kalıcı?

Yüz mezoterapisi kalıcı bir işlem değildir, tekrar edilebilir.

Mezoterapi cilt rengini açar mı?

Mezoterapi, ciltteki koyu renkli lekelerin açılması için uygulanabilir.

Yüz mezoterapisi kimlere yapılmaz?

Yüz mezoterapisi, hamilelere veya emzirenlere, cildinde enfeksiyon bulunanlara, kalp hastalığı olanlara yapılmaz.

Yüz mezoterapisi kaç yaşında yapılır?

Yüz mezoterapisi, sağlık sorunu olmayan 16 yaşından büyük kişilere yapılabilir.

Sosyal Medyada Paylaş:

Bunlar da İlginizi Çekebilir

cilt-canlandirma
Cilt Canlandırma

Güzellik kavramı tarih boyunca her dönemde özellikle kadınların odak noktası ve ilgi …

Devamını Oku
dolgu
Dolgu

Yaşlanan ciltte sarkmalar, çökmeler ve kırışıklıklar oluşur. Dokuların hacmi azalır. …

Devamını Oku